geniet, dans, schitter en straal...
kies er niet eentje maar doe het allemaal !

Wie zijn wij

Wij zijn Tineke & André en sinds kort hebben we onze hobby’s weer opgepakt.
 
Tineke haar passie ligt al jaren bij het boetseren en maakt regelmatig verschillende beelden geïnspireerd door haar eigen omgeving of wat ze via haar interesse binnen haar vakgebied elders tegenkomt. De beelden zijn van keramiek, in verschillende vormen en groottes en in allerlei mooie opvallende en minder opvallende kleuren die bovendien in haar eigen bakoven worden afgebakken. De beelden dienen ter decoratie in of rond het huis voor ´sfeer en meer’
 
André heeft zijn hele leven al veel attributen van hout gemaakt. Toen de kinderen nog klein waren heeft hij zelf de babymeubels gemaakt, maar ook verschillende andere meubels zoals rolluikbureaus, kasten, commodes etc.  Nu er weer iets meer vrije tijd is ontstaan heeft hij zich toegelegd op het maken van mooie tuinmeubelen.  Met name tuintafels en -banken zijn erg in trek en worden geleverd in verschillende groottes en modellen. Alle tuinmeubelen worden van puur natuur (verantwoord) douglashout gemaakt en zijn in verschillende maten leverbaar. Alles gebaseerd op de wens van de klant, een voorbeeld op een foto is vaak al genoeg om te kunnen maken..   wat zijn ogen zien kan hij met zijn handen maken.
 
We maken de creaties in de vrije uurtjes die we hebben en werken samen in onze atelier/ werkplaats bij de woning. Omdat er inmiddels wel de nodige handel wordt gedreven hebben we een Vennootschap Onder Firma (VOF) opgericht onder de naam “Hout & Keramiek” en staan daarvoor ingeschreven bij de Kamer van Koophandel. We hechten er aan om de koop-verkoop volgens de spelregels te laten verlopen.
 
Bij ons bent u dus aan het juiste adres voor een eerlijk product waarbij sprake is van een zachte prijs. Met onze prijzen zijn we meer dan concurrerend. We beleven er plezier aan dat anderen onze producten mooi vinden. Op de website vindt u ons assortiment wat we gaandeweg steeds verder uitbreiden. U kunt daar ook lezen wat anderen over ons zeggen.
 

We zien u graag terug op de website en als er vragen zijn schroom niet om een mail te sturen of even te bellen.

meubels

Onze meubels worden allemaal gemaakt van Douglas hout is een mooi relatief zacht product om te bewerken. Wij werken met Douglas dat afkomstig is uit verantwoord beheerde bossen in Europa. Douglas staat bekend als een duurzaam product dat onbehandeld 10 – 15 jaar meegaat. Het hoeft niet geïmpregneerd te worden, scheuren en barstjes geven vaak nog meer karakter aan het hout. Onbehandeld verkleurt Douglas langzaam naar een prachtige grijze kleur. Een beits of blanke lak behoort uiteraard ook tot de mogelijkheden voor nog meer duurzaamheid. 

pine cones 471940 1280 kopie
chicken Sophie op tafel 1 e1556904171824

keramiek

Het woord “keramiek” komt van het Griekse keramos, wat drinkvat of aardewerkvat betekent. Van origine werd het woord gebruikt voor het aanduiden van voorwerpen die van gebakken klei zijn gemaakt. Traditioneel zijn keramieken dan ook op klei gebaseerd. 

Bij de traditionele keramieken valt bijvoorbeeld te denken aan gebruiksvoorwerpen zoals potten en serviezen in porselein, aardewerk of steengoed, aan bouwmaterialen (baksteen, straatstenen en tegels) en aan sanitair (wasbakken en toiletpotten).  Voor ons staat de (beeldhouw) kunst centraal en gaat het dus vooral om de vorm en de kleur. Onze keramiekbeelden worden allemaal twee keer gebakken en voorzien van een glazuurlaag.  


voor sfeer & meer

Zoals in ons logo vermeld maken we graag producten voor verhoging van sfeer en gezelligheid in en rond de woning. Het zijn producten die soms maar tijdelijk in ons assortiment worden aangeboden,  maar zo lang een product op de site staat is het leverbaar. De producten zijn uiteenlopend van aard en lenen zich ook prima om als kado weg te geven.
kijk gerust verder op de website door hieronder op de button te klikken. 

IMG 6697 patiserie gebroken wit55 cm scaled e1595777685332

Neem contact met ons op

    Chat openen
    1
    Hallo leuke klant,
    kunnen we je helpen ?